KNX-tekniikka

Standardoitu väylätekniikka talotekniikan ohjaukseen

Ota yhteyttä

Joustava järjestelmä talotekniikan ohjaukseen

KNX on maailmanlaajuinen, avoin talo- ja rakennusautomaatiostandardi rakennusten sähköisten toimintojen ohjaukseen. Standardi takaa kaikkien KNX-tuotteiden yhteensopivuuden. KNX ei sido asiakasta tiettyihin ratkaisuihin, sillä KNX laitevalmistajia on useita satoja. KNX-taloautomaatiojärjestelmää voi helposti laajentaa ja muunnella, jos asiakkaan tarpeet muuttuvat. Tämä on erittäin tärkeää, kun mietitään rakennuksen ylläpito, muutos- tai lisäystarpeita. KNX turvaa talotekniikan toiminnallisuuden rakennuksen koko elinkaaren aikana.

 

KNX on älykäs järjestelmä asuntojen, toimistojen ja muiden tilojen ohjaukseen. KNX toimii linkkinä sähkönjakelun komponenttien välillä ja sillä voidaan ohjata nykyaikaisen rakennuksen eri toimintoja kuten lämmitystä, ilmanvaihtoa, valaistusta ja turvatekniikkaa joustavasti ja energiatehokkaasti. KNX:ssä käytetyn väylätekniikan ansiosta talotekniikan ohjaus onnistuu yhdellä ainoalla järjestelmällä ja säästöjä syntyy sekä toteutusvaiheessa että rakennuksen elinkaaren aikana.

 

Taloautomaatio lisää asumisviihtyvyyttä ja tuo säästöjä

Taloautomaation avulla voidaan poissaolon ajaksi esimerkiksi laskea huonelämpötiloja ja hidastaa ilmanvaihtoa ja vastaavasti nostaa lämpö ja palauttaa ilmanvaihto ennen kotiintuloa. Taloautomaatio hoitaa ohjauksen tarvittaessa automaattisesti, kun se on valmiiksi ohjelmoitu järjestelmään. Tämä säästää sekä lämmitysenergiaa että kustannuksia. Järjetelmän avulla voidaan myös mitata ja seurata esimerkiksi energiankulutusta, sisälämpötilaa ja muita mittaustietoja. KNX-järjestelmä voidaan asentaa myös vanhoihin taloihin, jolloin parannukset voivat olla huomattavia. 

Ota yhteyttä

KNX-järjestelmällä voi ohjata esimerkiksi

  • Valaistus

  • Lämmitys

  • Ilmavaihto

  • Kodin viihdelaitteet

  • Varas- ja palohälyttimet

6 syytä valita KNX-taloautomaatio

1. Turvallisuus

KNX ohjaa ja valvoo rakennusta puolestasi monin eri tavoin ympäri vuorokauden. KNX-järjestelmään voidaan liittää murto- ja palosuojauslaitteet, pistorasioiden ohjaus, päävesiventtiilin ohjaus ja vikatietojen hälytykset.

 

2. Energian säästö

KNX optimoi mm. valaistuksen, lämmityksen ja ilmanvaihdon käytön tilanteen mukaan. KNX-järjestelmään voidaan liittää hämärä- ja liikeilmaisimia, huonekohtaiset lämpötilaprofiilit sekä kotona/poissa/loma- asetukset, jolloin järjestelmä automaattisesti säätää esim. lämmitystä ja ilmavaihtoa. Tämä tuo säästöjä sekä energiankulutuksessa että kustannuksissa.

 

3. Mukavuus

KNX yhdistää koko talon tekniikan toimivaksi kokonaisuudeksi. KNX:n avulla voit yhdellä napinpainalluksella säätää valaistuksen, lämmityksen ja ilmanvaihdon asetuksia. KNX:ää voi ohjata myös etäkäyttöliittymän avulla milloin ja missä vain. Valmiiksi ohjelmoidut käyttötilanteet lisäävät asumismukavuutta ja säästävät energiaa.

 

4. Muunneltavuus

KNX mukautuu ja joustaa asukkaiden tarpeiden muuttuessa koko rakennuksen elinkaaren ajan. KNX-järjestelmää on helppo laajentaa ja muuttaa esimerkiksi huoneen käyttötarpeen muuttuessa. Kansainvälinen standardi takaa laitteiden yhteensopivuuden.

 

5. Yksilöllisyys

KNX-sovellukset räätälöidään asiakkaan tarpeen mukaan. KNX-tekniikka mahdollistaa monenlaisten järjestelmien toteuttamisen helposti. KNX-taloautomaatiojärjestelmä sopii niin pieniin kuin suuriinkin kohteisiin kuten huoneistoihin, loma-asuntoihin, omakotitaloihin ja liikekiinteistöihin.

 

6. Kansainvälinen standardi

KNX on maailmanlaajuinen standardi, jota valvoo kansainvälinen KNX Association. Standardi takaa laitteiden yhteensopivuuden. KNX-laitevalmistajia on useita satoja, joiden tuotteita voidaan yhdistää samaan taloautomaatiojärjestelmään. KNX:stä on tullut talotekniikan automatisoitujen toimintojen tärkein yhdistävä tekijä.

Hendell on KNX-taloautomaatioon erikoistunut suunnittelutoimisto. Ota meihin yhteyttä, kun tarvitset kokenutta KNX-asiantuntijaa. Autamme mielellämme kaikissa taloautomaatioon liittyvissä asioissa.